IMG 20180213 121457 lidrano

25 i 26.1.2018. održan je općinski nivo smotre LIDRANO za srednje škole i to za područje Gornja Dubrava, Sesvete, Peščenica – Žitnjak, Trnje, Gornji grad – Medveščak, u već tradicionalno Dječjem kazalištu Dubrava. Naši srednjoškolci su izveli dramski uradak „O udvaranju i galebarenju “, njihov autorski rad uz mentorstvo Anite Matković. Polučili su odlične kritike prosudbene komisije i prošli u daljnji krug smotre, na županijski nivo. Bili su među šest odabranih za županijsku razinu, od jedanaest naslova prikazanih na smotri. Čestitke, našim učenicima: Mihael Ištvanek, Matija Štefanek, Josip Đuzel, Martina Črnjak, Iva Lisica, Božica Pandžić, Dario Gregorin, Jakov Babić, Andrej Mirković.

 

Županijski nivo slijedio je 13.2.2018. u kazalištu Vidra. Prvi smo probili led svojim dramskim uratkom, no kako ovisimo o prijevozu, odgledali samo dvije predstave drugih i vratili se u Centar. Dobra izvedba, prosudbeno povjerenstvo je pohvalilo i istaknulo dobru dikciju, glasnoću, snalaženje u prostoru glumaca, zanimljivu temu i tekst, no nije odabralo naš uradak za državnu razinu. Za utjehu, teško je probiti se u 3 dramska rada za državnu razinu, mahom gimnazija, od 14 prikazanih. Bravo, bravo, bravo dragi naši učenici!!!
Općinski nivo smotre LIDRANO za osnovne škole održan je 24. siječnja 2018. u Gradskom kazalištu Žar ptica, i to za područje općina Maksimir i Podsljeme, a organizator je bila OŠ Augusta Harambašića. Odigrali smo predstavu „Kuham, perem, čistim i o ljubavi mislim“, dramski uradak grupe, a u pojedinačnim nastupima Božica Pandžić kazivala je poeziju Dobriše Cesarića „Mala kavana“. Pohvaljeni smo od stručnog žirija u pogledu skupnog uradaka, no nismo prošli na županijsku razinu natjecanja. To je uspjelo Božici Pandžić s recitacijom, bravo Božice!!! Lijep, topli glas bez zapjevavanja, proživljeno! To su bile riječi prosudbenog povjerenstva. Bravo i za glumce skupne izvedbe: Božica Pandžić, Josipa Mikulić, Kristijan Kuharec, Antonio Jurić, Mislav Vurnek, bilo je lijepo družiti se i odgledati nekoliko izvedbi drugih škola.
Slijedi vježbanje, ponavljanje iduća dva tjedna do županijske smotre LIDRANO koja je održana od 12-tog do 16-tog veljače 2018. Pojedinačni nastupi, pa tako i naša Božica sudjelovali su u programu na dan otvaranja smotre u kazalištu Kerempuh. Pogledali smo svečanost otvaranja, poslužili se slasticama. Božica je bila među 34 pojedinačna nastupa odabranih za smotru. Kako smo bili tek u programu nakon prve pauze, sve se to malo oduljilo, pa malo i trema, umor, prosudbena komisija je donijela ocijenu: nismo ušli među šest odabranih za državnu razinu.
Sudjelovanje i izvedbe ravnopravne vršnjacima jača mladim ljudima samopouzdanje, ali i kritički odnos prema sebi i drugima, prema svom radu i radu drugih, otvara nove poglede na kazalište i kazališnu umjetnost.
Ali, sve je to jedno veliko iskustvo, lijepo druženje, neke nove spoznaje, širenje vidika i jedno veliko hvala svim glumcima!!!

19.2.2018. Anita Matković

IMG 20180213 120952 lidrano