Od 13. 2. do 2. 3. u galeriji Orlovac koja se nalazi u sklopu Centra za rehabilitaciju Zagreb imamo priliku izlagati naše radove.

20200213 152624

Izlažemo slike koje su slijepoj osobi možda i najsloženiji način izražavanja. Naše slike su taktilne, napravili su ih što slijepi, što slabovidni korisnici. U Centru potičemo taktilnu komunikaciju, stoga i učenici koji vide ponekad grade taktilne slike kako bi bile dostupne na dodir slijepim učenicima. Radi se o prikazima likova i crteža. Neki radovi su puni šarenih boja, a oblikovali su ih slabovidni učenici, neki nisu šareni već su u jakim kontrastima svjetla i njih je stvarala ruka slijepih učenika. Svi su rađeni u papier - mache tehnici ili kako mi to zovemo papirnoj kaši koja nam omogućava da gradimo slike dodirom i ostavljamo za sobom taktilne tragove naših doživljaja, naših osjećaja i naših ruku. Svi oni nastali su iz potrebe za stvaranjem, koja nam je jednako važna bez obzira na oštećenje vida.
Zahvaljujemo Centru za rehabilitaciju Zagreb, njihovim korisnicima i djelatnicima što su pokazali interes za naš rad, ugostili nas u svojim prostorima u kojima smo proveli jedno lijepo podne.

Tanja Parlov, profesorica likovne kulture

 

20200219 08574320200218 085400

Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"
Kušlanova 59a
10000 Zagreb
tel: 01 2382 218
e-mail: ured@coovinkobek.hr

Misija: Razviti sposobnosti naših korisnika do razine koja im omogućava kvalitetan život

Vizija: Obavljati našu misiju diljem Hrvatske

Kontaktirajte nas
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok