Likovna kucica

Osnovni cilj likovne terapije je jačanje samopouzdanja, buđenje i razvijanje sposobnosti stvaranja i kreativne igre kroz neposredno iskustvo i doživljaj svijeta oko sebe. Razvijanje pozitivnog stava o sebi te formiranje osobnih uvjerenja na području likovne stvarnosti. Osvještavanje likovnih elemenata i građenje i kreiranje likovnih radova u svim elementima na način prihvatljiv osobi oštećena vida.
Program likovnih radionica namijenjen je učenicima koji žele naučiti nešto više o likovnom stvaralaštvu, primjenjujući znanja koja su stekli u nastavi likovne kulture.

likovna novaU likovnim radionicama koristimo tehnike i materijale koji su u potpunosti prilagođeni potrebama i mogućnostima učenika obzirom na njihovo oštećenje vida. Program je potpuno individualiziran i prilagođen svakom korisniku kako bi mogao napredovati te graditi i kreirati svoj doživljaj svijeta. Izrazito je važan cijeli postupak usvajanja likovnih elemenata koji je prilagođen našim korisnicima pa tako prvo upoznajemo prostorne likovne elemente kao što su prostor, oblik i površina. Slijedeća faza je ulazak u plošno oblikovanje gdje korisnik uči kako svijet izgleda na plohi likovima, bojama i crtežom. Na kraju se bavimo dizajnom. Tu su i rekviziti za igrokaze te scenografije za školske priredbe.
Naš zadatak je da korisnicima oštećena vida omogućimo da dodiruju, upoznaju i stvaraju. Da ih upoznamo s likovnim tehnikama kojima se mogu izraziti i prikazati svoj doživljaj svijeta koji je tako originalan i zanimljiv. Svijeta koji je pun jednostavnih znakova i oblika, u kojem nema nametnutih šablona i uzoraka. Svijeta ozbiljnog promišljanja u kojem nema mjesta za nepotrebno i nebitno.

Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"
Kušlanova 59a
10000 Zagreb
tel: 01 2382 218
e-mail: ured@coovinkobek.hr

Misija: Razviti sposobnosti naših korisnika do razine koja im omogućava kvalitetan život

Vizija: Obavljati našu misiju diljem Hrvatske

Kontaktirajte nas
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok