Psihološka podrška obuhvaća individualno i grupno savjetovanje korisnika i roditelja/skrbnika. Provodi se nakon psihološke procjene.
Pružanjem podrške potiče se osobni rast i razvoj te omogućuje da se mladi uspješno suočavaju i prevladavaju različite stresne događaje, bolje sagledavaju vlastite probleme, uspostavljaju bolju komunikaciju, prepoznaju vlastite potencijale i potrebe, jačaju samopouzdanje i samopoštovanje. Važno je prepoznati postojeće potencijale i potrebe korisnika, ali i emocionalne teškoće te odstupanja u ponašanju kada su u pitanju vršnjački odnosi i odnosi u obitelji.

Ciljevi su uspješna prilagodba korisnika na novu sredinu te zahtjeve obrazovnih i rehabilitacijskih programa, pomoć pri rješavanju konfliktnih i kriznih situacija uz poticanje razvijanja primjerenih oblika ponašanja, postizanje što veće samostalnosti u svakodnevnom životu, daljnjem obrazovanju i na poslu. U konačnici zadovoljna mlada osoba i obitelj u cjelini.

Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"
Kušlanova 59a
10000 Zagreb
tel: 01 2382 218
e-mail: ured@coovinkobek.hr

Misija: Razviti sposobnosti naših korisnika do razine koja im omogućava kvalitetan život

Vizija: Obavljati našu misiju diljem Hrvatske

Kontaktirajte nas
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok