U program osnovnoškolskog obrazovanja uključeni su:
- učenici osnovnoškolske dobi s oštećenjem vida
- učenici osnovnoškolske dobi i mladi do 21. godine života s oštećenjem vida i dodatnim utjecajnim teškoćama u razvoju

Učenici se školuju po sljedećim programima:
- redoviti program uz individualizirane postupke
- redoviti program uz prilagodbu sadržaja i individualizirane postupke
- posebni program uz individualizirane postupke
- posebni program za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada uz individualizirane postupke

Trajanje programa
- redoviti program uz individualizirane postupke/redoviti program uz prilagodbu sadržaja i individualizirane postupke/posebni program u trajanju od 8 godina
- posebni program za stjecanje kompetencija u aktivnostima svakodnevnog života i rada uz individualizirane postupke u trajanju do 21. godine

Nastava se odvija u malim razredima i odgojno-obrazovnim skupinama, a edukacijski rehabilitatori i učitelji nastavne sadržaje, materijale, metode i oblike rada prilagođavaju individualnim potrebama i mogućnostima učenika. Upotrebljavaju se udžbenici i nastavni materijali na Brailleovom pismu ili uvećanom crnom tisku, prilagođene bilježnice, razna pomagala (brajev stroj, CCTV, povećala, računala s govornom jedinicom i dr.).

Obrazovanje u Centru za odgoj i obrazovanje ''Vinko Bek'' ostvaruje se
sukladno Pravilniku o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama u razvoju (NN 24/15). Učenici se upisuju u primjereni program osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja temeljem rješenja Ureda državne uprave ili Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Način provođenja programa
Nastava je organizirana u jutarnjoj smjeni. Po završetku nastave provode se individualni i grupni programi psihosocijalne rehabilitacije za korisnike. Za polaznike osnovnoškolskog programa odgoja i obrazovanja s prebivalištem na području Grada Zagreba organiziran je prijevoz kombijem.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok