Likovna kucica

Osnovni cilj likovne terapije je jačanje samopouzdanja, buđenje i razvijanje sposobnosti stvaranja i kreativne igre kroz neposredno iskustvo i doživljaj svijeta oko sebe. Razvijanje pozitivnog stava o sebi te formiranje osobnih uvjerenja na području likovne stvarnosti. Osvještavanje likovnih elemenata i građenje i kreiranje likovnih radova u svim elementima na način prihvatljiv osobi oštećena vida.
Program likovnih radionica namijenjen je učenicima koji žele naučiti nešto više o likovnom stvaralaštvu, primjenjujući znanja koja su stekli u nastavi likovne kulture.

likovna novaU likovnim radionicama koristimo tehnike i materijale koji su u potpunosti prilagođeni potrebama i mogućnostima učenika obzirom na njihovo oštećenje vida. Program je potpuno individualiziran i prilagođen svakom korisniku kako bi mogao napredovati te graditi i kreirati svoj doživljaj svijeta. Izrazito je važan cijeli postupak usvajanja likovnih elemenata koji je prilagođen našim korisnicima pa tako prvo upoznajemo prostorne likovne elemente kao što su prostor, oblik i površina. Slijedeća faza je ulazak u plošno oblikovanje gdje korisnik uči kako svijet izgleda na plohi likovima, bojama i crtežom. Na kraju se bavimo dizajnom. Tu su i rekviziti za igrokaze te scenografije za školske priredbe.
Naš zadatak je da korisnicima oštećena vida omogućimo da dodiruju, upoznaju i stvaraju. Da ih upoznamo s likovnim tehnikama kojima se mogu izraziti i prikazati svoj doživljaj svijeta koji je tako originalan i zanimljiv. Svijeta koji je pun jednostavnih znakova i oblika, u kojem nema nametnutih šablona i uzoraka. Svijeta ozbiljnog promišljanja u kojem nema mjesta za nepotrebno i nebitno.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok