Zvučni zapis:

Aktivno smo sudjelovali na CARNet-ovoj korisničkoj konferenciji CUC 2022

Naslovna fotografija. Na fotografiji se nalaze profesor Milak i profesorica Kević te ponosno pokazuju svoje akreditacije za konferenciju.

Na CARNET-ovoj korisničkoj konferenciji CUC 2022 sudjelovali su i predstavnici Centra za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“.

 

U organizaciji CARNET-a, od 25. do 28. listopada 2022., održana je 24. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2022. Konferencija je održana hibridno, uživo u Šibeniku, te putem konferencijske platforme – Hopin za sve one koji nisu mogli sudjelovati uživo.


Na CARNET-ovoj konferenciji pod nazivom "Otvaranje u zatvorenom svijetu: postdigitalna znanost i obrazovanje" aktualne teme bile su otvoreno obrazovanje, umjetna inteligencija, podcast i blog kao edukacijski medij, digitalna zrelost škola i ostalo.


Na konferenciji su aktivno sudjelovali profesor Mirko Milak i profesorica rehabilitator Maja Kević. Održali su radionicu na temu "Stvaranje pristupačnih digitalnih i tiskanih sadržaja" u kojoj su stavili naglasak na proces prilagodbe nastavnih sadržaja učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama i odabiru odgovarajućih alata slobodnog softvera i drugih dostupnih besplatnih aplikacija.


Radionica je doprinijela konferenciji jer je pokazala proces prilagodbe nastavnih sadržaja učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama koristeći besplatan i softver otvorenog koda. Naši profesori pokazali su iskustvo primjene tehnologije s ciljem izravnije i bolje uključenosti učenika, ali i prednosti korištenja asistivne tehnologija. Također, naglasili da su znanja stečena na ovoj radionici primjenjiva na sve aspekte odgojno-obrazovnog rada. 


Uz naše aktivne sudionike, konferenciju su uživo pratili i ravnateljica Centra, Ivana Rotim, te sistem administrator Vjekoslav Kuhtić. Svi naši djelatnici su marljivo pohodili predavanja i radionice te upijali nova znanja i ideje koje će primjenjivati u svome svakodnevnom radu.

Osim uspješno održane edukacije i usvojenih novih znanja, možemo se i pohvaliti sudjelovanjem u ekipnom kvizu znanja. Kviz je vodila i osmislila poznata lovkinja iz Potjere, Morana Zibar. Naša ekipa je nosila ime Bek Vokali, a nazvali smo ju prema neumornoj multimedijalnoj grupi Centra koja stvara DUB. U kvizu smo osvojili treće mjesto te se kući vratili s kolajnom slavnom obješenom o vratu.

Zajednička fotografija svih zaposlenika Centra koji su  sudjelovali na konferenciji. S lijeva na desno se nalaze: ravnateljica  Centra, Ivana Rotim, profesor Milak, sistem administrator Vjekoslav  Kuhtić i profesorica Maja Kević.

Slika 1 Zajednička fotografija svih zaposlenika Centra koji su sudjelovali na konferenciji. S lijeva na desno se nalaze: ravnateljica Centra, Ivana Rotim, profesor Milak, sistem administrator Vjekoslav Kuhtić i profesorica Maja Kević. 

Sistem administrator Kuhtić vrijedno i marljivo vodi bilješke na  predavanju.

Slika 2 Sistem administrator Kuhtić vrijedno i marljivo vodi bilješke na predavanju.

 Ravnateljica Centra, Ivana Rotim, daje intervju povodom  sudjelovanje Centra u projektu ATTEND

Slika 3  Ravnateljica Centra, Ivana Rotim, daje intervju povodom sudjelovanje Centra u projektu ATTEND.

Profesor Milak i profesorica Kević sudjeluju u radionici izrade  holograma.

Slika 4 Profesor Milak i profesorica Kević sudjeluju u radionici izrade holograma.

Profesor Milak i profesorica Kević prije održavanja radionice.

Slika 5 Profesor Milak i profesorica Kević prije održavanja radionice.

 Profesorica Kević i profesor Milak održavaju radionicu. U  prostoriji se još nalaze i polaznici radionice koji pomno prate izlaganje.

Slika 6  Profesorica Kević i profesor Milak održavaju radionicu. U prostoriji se još nalaze i polaznici radionice koji pomno prate izlaganje.

6 Profesorica Kević i profesor Milak pružaju podršku  polaznicama radionice i individualno im pomažu oko zadataka.

Slika 7 Profesorica Kević i profesor Milak pružaju podršku polaznicama radionice i individualno im pomažu oko zadataka.

 Članovi Bek Vokala, trećeplasirane ekipe na kvizu znanja. S  lijeva na desno stoje profesor Milak, profesorica Kević, ravnateljica  Rotim i pridruženi član ekipe, mladi matematičar, Mislav Brnetić

Slika 8  Članovi Bek Vokala, trećeplasirane ekipe na kvizu znanja. S lijeva na desno stoje profesor Milak, profesorica Kević, ravnateljica Rotim i pridruženi član ekipe, mladi  matematičar, Mislav Brnetić.