Učenici Dislocirane jedinice Zagreb uz pratnju djelatnika sudjelovali su na terenskoj nastavi u sklopu ciklusa radionica Hrvatskog prirodoslovnog muzeja.

Ovoga puta je na repertoaru bio posjet Gorskom zrcalu kod Markuševečke Trnave. Uz stručno vodstvo djelatnika Hrvatskog prirodoslovnog muzeja odvijala se šetnja uz potok i slapiće sve do Gorskog zrcala. Tamo su učenici imali priliku popeti se do samog Gorskog zrcala i dotaknuti prirodno izrađenu golemu glatku stijenu. Putem do stijene upoznali su biljne i životinjske vrste koje obitavaju u tom dijelu šume.

Također, učenici su se upoznali s primjercima stijena koje su djelatnici Muzeja donijeli te s alatima koji se koriste u istraživačke svrhe.

Dok se čekao dolazak kombija zaigrao se nogomet kraj potoka i lopta je naravno završila u potoku. Hrabra djelatnica Muzeja, Petra, skinula je cipele, zasukala nogavice i na opće veselje učenika spasila loptu iz potoka. Veliko hvala joj na tome!

Veselimo se ponovnom susretu koji je dogovoren ubrzo, ali ovoga puta ponovno u prostoru našeg Centra u Dislociranoj jedinici.

 

Slike:

Učenici na početku šetnje prema Gorskom zrcalu

iskustvena radionica

Učenici u sjenici kod Gorskog zrcala čekaju red kako bi dodirnuli stijene

Učenici uz vodstvo djelatnika Muzeja dodirom istražuju stijene

učenici istražuju primjerke stijene

Učenici igraju nogomet u iščekivanju kombija

Djelatnica Prirodoslovnog muzeja u potoku s loptom