Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena posjetili smo izložbu i prigodno uredili panoe.

U povodu Međunarodnog dana žena, koji se slavi 8. ožujka, korisnici i odgajatelji posjetili su izložbu “Velikanke – znane i neznane” u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici. Izložbom Knjižnica odaje počast i prikazuje život i djelo osam znamenitih žena koje su zadužile hrvatsku kulturu i znanost. Izložba je predstavila životne priče i postignuća iznimnih žena iz različitih područja djelovanja. Korisnici su imali priliku upoznati se s inspirativnim primjerima ženske hrabrosti, kreativnosti i borbe za jednakost.

Nakon posjeta izložbi, učenici su u Centru uredili panoe na temu Međunarodnog dana žena. Na panoe su zalijepili fotografije i kratke tekstove o ženama, hrvatskim i međunarodnim heroinama, koje su im uzori. Među njima su bile Marija Jurić Zagorka, Ivana Brlić Mažuranić, Janica Kostelić, Helen Keller i druge. Cilj aktivnosti je bio osvijestiti važnost poštovanja i podrške ženama te njihov doprinos društvu. Tekstove koji se nalaze na panou možete i poslušati na poveznici dub.sh/zene. Tekstove su pročitale naše drage odgajateljice koje su nositeljice promjena i pokretači napretka u svim sferama našeg Centra, a Dan žena je prilika da se istakne njihova uloga.

Odgajatelji su pohvalili rad korisnika i istaknuli da je Dan žena prilika za podsjećanje na povijesnu borbu za prava žena te za promicanje solidarnosti i suradnje među spolovima. A čestitku našeg poznatog voditelja DUB-a Marka možete poslušati u našem podcastu.

 

Slika 1Posjet korisnika izložbi u Knjižnici. Na slici se s lijeva na desno nalaze, Lana, prof. Božica, Mario, Mate, Adriano, prof. Marin, Eron, Petar i prof. Anamaria. Iza kamere je prof. Martina

Posjet korisnika izložbi u Knjižnici. Na slici se s lijeva na desno nalaze, Lana, prof. Božica, Mario, Mate, Adriano, prof. Marin, Eron, Petar i prof. Anamaria. Iza kamere je prof. Martina

Slika 2 Prikaz panoa na kojem se nalaze hrvatske heroine. Tekstove možete poslušati na dub.sh/zene

Prikaz panoa na kojem se nalaze hrvatske heroine. Tekstove možete poslušati na dub.sh/zene

Slika 3 Prikaz panoa na kojem se nalaze međunarodne heroine. Tekstove možete poslušati na dub.sh/zene

Prikaz panoa na kojem se nalaze međunarodne heroine. Tekstove možete poslušati na dub.sh/zene