Korisnici uživali u baroknim baladama.

Grupa korisnika iz našeg Centra posjetila je koncert pod nazivom "Barokne balade" koji se održao u Gradskoj knjižnici Zagreb 16. ožujka 2023. godine. Koncert je bio dio projekta Knjižnica širom otvorenih vrata koji ima za cilj približiti glazbu osobama s invaliditetom.

Na koncertu su nastupili saksofonist Saša Nestorović i pijanistica Sabrina Zelić koji su izveli staru glazbu Ivana Lukačića i Johanna Sebastiana Bacha u novom ruhu. Korisnici su imali priliku upoznati se s glazbenim instrumentima i razgovarati s glazbenicima nakon koncerta.

Jedan od učenika je rekao da mu se jako svidjela glazba i da je osjetio emocije koje ona prenosi. Drugi je dodao da mu je bilo zanimljivo čuti kako zvuče saksofon i klavir te da bi volio naučiti svirati neki instrument.

Nakon koncerta, korisnici su se uputili na Festival svjetla Zagreb koji se održava od 15. do 19. ožujka na 28 lokacija u centru grada. Festival je bio prilika za naše korisnike da dožive svjetlosne instalacije koje su stvarale različite zvukove, vibracije i mirise.

 

Slika 1 Na slici se nalaze Marko, Adriano, Petar, Mate i profesor Željko u željnom iščekivanju početka koncerta.

Na slici se nalaze Marko, Adriano, Petar, Mate i profesor Željko u željnom iščekivanju početka koncerta.

Slika 2 Na slici umjetnik Saša Nesterović svira sopran saksofon.

Na slici umjetnik Saša Nesterović svira sopran saksofon.

Slika 3 Na slici Marko taktilno istražuje glazbeni instrument naziva sopran saksofon.

Na slici Marko taktilno istražuje glazbeni instrument naziva sopran saksofon.

Slika 4 Na slici Petra drži glazbeni instrument, sopran saksofon.

Na slici Petra drži glazbeni instrument, sopran saksofon.

Slika 5 Posjet Festivalu svjetla na Trgu kralja Tomislava. Na slici se nalaze Petar, Adriano, Petra, Mate, prof. Željko, Marko, a iza kamere je prof. Ivana Š.

Posjet Festivalu svjetla na Trgu kralja Tomislava. Na slici se nalaze Petar, Adriano, Petra, Mate, prof. Željko, Marko, a iza kamere je prof. Ivana Š.