Za učenike četvrtih razreda koji su u praćenju našeg Centra, organizirali smo „Završni vikend“ od 17. do 19. ožujka.

Bio je to vikend za pamćenje sa pregršt zanimljivih i zabavnih aktivnosti. Nakon što su se učenici smjestili u svoje sobe i oprostili s roditeljima, krenuli smo odmah s radionicom upoznavanja jer trebalo je upamtiti sva ta imena. Bila je to jedna raznolika grupa sa 14 učenika. Nakon upoznavanja i ručka uputili smo se u zabavni centar, Amazingu. Osoblje Amazinge ugodno nas je iznenadilo svojim srdačnim pristupom. Osigurali su za nas volontere koji su zajedno s našim stručnim radnicima pazili na djecu dok su se ona zabavljala skačući na trampolin parku. Iscrpljeni, ali sretni i zadovoljni nakon Amazinge uputili smo se natrag u naš Centar da se odmorimo.
Sljedeći dan krenuo je od ranog jutra aktivno, neki su išli na procjenu vida, kineziološku ili psihološku procjenu dok su za to vrijeme ostali uživali u zajedničkim aktivnostima. Bilo je tu svega, od sportskih natjecanja do pisanja zajedničke pjesme, plesa s balonima do izrade zajedničke slike. Nakon svih tih aktivnosti, uputili smo se na predstavu Pipi Duga čarapa u kazalište Trešnja. Pipi i njezina družina dobro su nas nasmijali, a nakon toga krenuli smo u kratku šetnju. Obišli smo uži centar grada oko Trga bana Josipa Jelačića i ponešto naučili o njemu te u isto vrijeme uživali u svjetlosnim instalacijama Festivala svjetla koji je bio u tijeku. Kakva bi to bila šetnja, a da se ne završi odlaskom u McDonald's. Punih trbuha zaputili smo se u naš Centar na druženje i odmor.
Došuljala se vrlo brzo i nedjelja, zadnji dan koji provodimo skupa no i on je prošao zabavno. Prije podne posjetili smo Zoološki vrt grada Zagreba gdje smo uživali istražujući njegove zanimljivosti. Sva događanja bila su pod budnim okom stručnih radnika Odjela integracije. Po povratku u Centar pomalo tužnih lica što je već kraj druženja oprostili smo se jedni od drugih, ali lijepe uspomene nam svima ostaju.

 

Slike:

Porta

dvorana integracije

Amazinga 1

Amazinga 2

Amazinga 3

soba 1

soba 2

dvorana 1

dvorana 2

dvorana 3

dvorana 4

Maksimir 1

Maksimir 2

Maksimir 3

McDonald's

kazalište Trešnja

Festival svjetla 1

Festival svjetla 2

palačinke