U I. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024. učenici se prijavljuju i upisuju elektroničkim načinom putem mrežne stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole

https://srednje.e-upisi.hr.

a temeljem natječaja za upis koji objavljuju škole.

Učenici s teškoćama u razvoju prijavljuju se u županijskim upravnim odjelima, odnosno Gradskom uredu za obrazovanje Grada Zagreba te iskazuju svoj odabir s liste prioriteta redom kako bi željeli upisati obrazovne programe.

Učenici se izravno upisuju u srednju školu s potrebnom dokumentacijom. Srednja škola Centra ne provodi dodatne provjere i prijemne ispite.

Učenik svoj upis potvrđuje vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na obrascu (upisnici) dostupnom na mrežnoj stranici NISpuSŠ-a

https://srednje.e-upisi.hr.,

koji je dužan donijeti osobno ili dostaviti elektroničkim putem u srednju školu.

Nakon što učenik potvrdi svoj upis vlastoručnim potpisom i potpisom roditelja/skrbnika na obrascu (upisnici) i dostavi ga srednjoj školi, učenik je upisan u I. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024.

Ako učenik zbog opravdanih razloga nije u mogućnosti u propisanim rokovima dostaviti potpisan obrazac (upisnicu) za upis u I. razred, dužan ga je donijeti osobno ili dostaviti elektroničkim putem njegov roditelj/skrbnik ili opunomoćenik.

Upisno povjerenstvo (D. Štefotić, M. Jug., N. Đorđević, A. Jakas) u srednjoj školi Centra "Vinko Bek" na lokaciji Kušlanova 59a, Zagreb, zaprimat će dokumentaciju potrebnu za upis u ljetnom roku 11. 7. 2023. od 8.00 do 14.00 sati u uredu voditelja Odjela srednjoškolskog obrazovanja.

 

DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE CENTRA ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE "VINKO BEK"

1. UPISNICA
2. RODNI LIST (preslika)
3. DOMOVNICA (preslika)
4. SVJEDODŽBE V., VI., VII. i VIII. RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE (originali)
5. PEDAGOŠKO MIŠLJENJE ŠKOLE (koju je učenik/ca pohađao/la)
6. NALAZ I MIŠLJENJE PRVOSTUPANJSKOG TIJELA VJEŠTAČENJA (utvrđeno oštećenje vida)
7. MIŠLJENJE O HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE O PROFESIONALNOM USMJERAVANJU (preporuka za neko od tri zanimanja koja nudi srednja škola Centra - poslovni tajnik, telefonski operater ili pomoćni administrator)
8. RJEŠENJE O PRIMJERENOM PROGRAMU OBRAZOVANJA