Učenici i djelatnici DJ Filipovićeva tijekom listopada obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje prigodnim radionicama u nastavi i odgoju.

Upoznali su se sa potrebnim namirnicama za izradu kruha, naučili su mijesiti tijesto te oblikovati i puniti kiflice. Upoznali su se i sa značajem hrane te dugotrajnim procesom njene izrade od ploda do namirnice. Također, razgovarali smo o pekarskim proizvodima, kolačima, jesenskim plodovima i važnosti kruha za čovječanstvo kroz povijest.

Na slikama možete vidjeti što su naše vrijedne ruke pripremile.

slika 1

slika 2

slika 3

slika 4

slika 5

slika 6

slika 7

slika 8

slika 9

 

Učenici 2. i 4. razreda Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili su scenskom improvizacijom priče po nizu slika ''Od zrna do kruha''.

 

Jednog dana seljak je posijao zrnje u zemlju.
Pala je kiša i zalila zrna. Sunce je svojim zrakama grijalo zemlju.
Iz zemlje je niknula mlada biljka kukuruza. Biljka je rasla sve viša i viša.

Na biljci je narastao klas kukuruza. Rastao je i rastao te je došlo vrijeme žetve.
Seljak je ubrao lijepe žute klasove kukuruza pune zrnja.

Zrnje je samljeo u mlinu i dobio brašno. Od brašna ćemo mijesiti kruh.

1 scena

2 scena

3 scena

4 scena

5 scena

6 scena

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok