Učenici i djelatnici DJ Filipovićeva tijekom listopada obilježili su Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje prigodnim radionicama u nastavi i odgoju.

Upoznali su se sa potrebnim namirnicama za izradu kruha, naučili su mijesiti tijesto te oblikovati i puniti kiflice. Upoznali su se i sa značajem hrane te dugotrajnim procesom njene izrade od ploda do namirnice. Također, razgovarali smo o pekarskim proizvodima, kolačima, jesenskim plodovima i važnosti kruha za čovječanstvo kroz povijest.

Na slikama možete vidjeti što su naše vrijedne ruke pripremile.

slika 1

slika 2

slika 3

slika 4

slika 5

slika 6

slika 7

slika 8

slika 9

 

Učenici 2. i 4. razreda Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje obilježili su scenskom improvizacijom priče po nizu slika ''Od zrna do kruha''.

 

Jednog dana seljak je posijao zrnje u zemlju.
Pala je kiša i zalila zrna. Sunce je svojim zrakama grijalo zemlju.
Iz zemlje je niknula mlada biljka kukuruza. Biljka je rasla sve viša i viša.

Na biljci je narastao klas kukuruza. Rastao je i rastao te je došlo vrijeme žetve.
Seljak je ubrao lijepe žute klasove kukuruza pune zrnja.

Zrnje je samljeo u mlinu i dobio brašno. Od brašna ćemo mijesiti kruh.

1 scena

2 scena

3 scena

4 scena

5 scena

6 scena