Završni tjedan naziv je za tjedan pri kraju školske godine u kojem učenici četvrtih, odnosno osmih razreda iz redovnih škola borave u Centru "Vinko Bek" kako bismo dobili što bolji uvid kako u njihovo znanje tako i u razinu usvojenosti vještina potrebnih za samostalnost u školi i svakodnevnom životu.

Procjena njihovih sposobnosti veoma je važna jer na temelju nje roditeljima i djeci preporučujemo nastavak školovanja.

Cilj završnog tjedna osmih razreda je pomoći učeniku i njegovim roditeljima u odabiru srednje škole, pri čemu se uzimaju u obzir djetetove sposobnost i interesi i želje njegovih roditelja.
U završnom tjednu su i zabavno-rekreativni sadržaji (upoznavanje Zagreba, posjete kazalištima i muzejima...). Organiziraju se i interakcijske igre i druženja u kojima se djeca upoznaju, razmjenjuju iskustva i stječu nova prijateljstva. 

KAMPOVI S RAZLIČITIM SADRŽAJIMA

Sadržaji kampova su kombinacija izviđačkog, rehabilitacijskog, rekreativnog i sportskog programa. Cilj im je razvijanje samostalnosti učenika i njihova priprema za efikasnije uključivanje i sudjelovanje u sličnim programima koje organiziraju njihove redovne škole. 

EDUKACIJA ZA RODITELJE, ODGOJITELJE, UČITELJE I STRUČNE SURADNIKE REDOVNIH VRTIĆA/ŠKOLA

Edukacija za odgojitelje, učitelje i stručne suradnike obuhvaća razne oblike usavršavanja (seminari, konzultacije, predavanje, radionice), organizira se u suradnji sa Zavodom za unapređivanje školstva, a provodi se u vrtiću/školi integriranog djeteta/učenika ili u prostorima Centra.

Sudionici edukacije dobivaju potvrdu o stručnom usavršavanju i korisne materijale i upute za rad.
Daljnja suradnja Odjela i odgojitelja, učitelja i stručnih suradnika odvija se preko tiflopedagoga koji prati dijete/učenika.

Za roditelje se organiziraju radionice, edukacija i grupe podrške.

Teme edukacije:

•    Metodika rada sa slijepim i slabovidnim djetetom/učenikom
•    Psihološke osobine djeteta/učenika oštećena vida
•    Zakonodavno, provedbeno i stručno uređenje problematike odgoja i školovanja učenika s oštećenjem vida

Radionice:

•    Brailleovo pismo 
•    Simulacija slabovidnosti
•    Videći vodič

Stručnjaci Centra pružaju individualne konzultacije po pojedinim područjima. 
Veći dio edukacije realizira se na terenu, a manji u Centru.

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok