Radnici Odjela svoje ponašanje i svoj način rada prilagođavaju potrebama slijepih i slabovidnih korisnika Centra, što znači da moraju dobro poznavati njihove individualne mogućnosti i svakodnevne potrebe.
U Odjelu prehrambenih i pomoćno-tehničkih poslova obavljaju se poslovi: kuhanja, čišćenja, pranja, nabave i skladištenja hrane i potrošnog materijala, održavanja zgrade, prijevoza korisnika, poslovi vezani uz održavanje centralnog grijanja te portirsko-čuvarski poslovi.

tehnicko osobljeU našoj kuhinji svakodnevno se kuha i poslužuje 5 obroka. Jelovnik se izrađuje u skladu s normativima i Nacionalnim smjernicama zdrave prehrane, a namirnice se nabavljaju svakodnevno kako bi bile svježe. Kuhinja posluje u skladu s HACCP sustavom kontrole, koji je Centar uveo 2013. godine.

Odjel organizira i svakodnevni prijevoz korisnika osnovnoškolske dobi na relaciji kuća - škola i natrag, kao i srednjoškolaca na aktivnosti izvan Centra.

U okviru Odjela nalazi se i Sportska dvorana invalida, koja je namijenjena sportu i rekreaciji svih kategorija osoba s invaliditetom grada Zagreba. Oni se svakodnevno bave sportsko-rekreativnim aktivnostima, a to su; kuglanje, stolni tenis, vježbanje u prostoru teretane, nogomet, rukomet, košarka, sjedeća odbojka, badminton, golbal (igra zvučnom loptom) i korektivna gimnastika. Sadržaje športske dvorane koriste i učenici Centra, kako u nastavi, tako i u organiziranim slobodnim aktivnostima.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok