Centar „Vinko Bek“ uz Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac, podružnica Prekrižje i centar za odgoj i obrazovanje Slave Raškaj, sudionike je projekta Terapija uz pokret.Projekt provode terapeutkinje Dina Ivan i Branka Zečević.

Projekt djeluje na najpotrebitije ili najmotiviranije korisnike, a posredno na cijelu atmosferu unutar Centra. Radionice se temelje na individualnom pristupu iako se radi o radu s grupom. Kroz projekt se radi na osvještavanu osjećaja i potreba, kroz tijelo, pokret, motoričke igre i vježbe, ples, tražeći vrstu pokreta, koja najbolje odgovara polazniku, te gradeći s njim strukturu i pravila ponašanja, izgrađujući osjećanje i suosjećanje.

Radionica se provodi jednom tjedno, a cilj terapeutkinja je osnaživanje korisnika, poboljšanju socijalnih vještina, učenju ponašanja u grupi i grupnoj suradnji. Kroz ove radionice već je došlo do poboljšanje atmosfere i kvalitete života u Centru.

Sve to, naravno, popratili su i Bek Vokali te izjave voditelja radionica i sudionika, ali i ekskluzivne snimke atmosfere s radionice možete pogledati u najnovijem DUBu.

Video zapis:

Centar za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek"
Kušlanova 59a
10000 Zagreb
tel: 01 2382 218
e-mail: ured@coovinkobek.hr